Gulasz z marchwią i kukurydzą

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • olej
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • marchew - 3 sztuki
  • pieprz
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • sól
  • czosnek ząbki - 5 sztuk
  • łopatka wieprzowa - 500 gramów
  • kukurydza - 0.5 opakowań
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso oprószyć solą i pieprzem i obsmaż na oleju.
  2. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż kilka minut.
  3. Dodaj marchew pokrojoną w kostkę i zalej gorącym bulionem Knorra, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Duś przez 35 minut.
  4. Wsyp osączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w kostkę. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, zamieszaj, zagotuj i podawaj.