Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • ryż - 250 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.
  2. Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.
  3. W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.
  4. Gotowy gulasz podawać z ryżem.