Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami

2


Średnie


60 min.


3 os.

Składniki
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
cebula1 sztuka
pieczarki200 gramów
mała cukinia1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
olej2 łyżki
pieprz1 szczypta
ryż250 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.
Krok 3
W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.
Krok 4
Gotowy gulasz podawać z ryżem.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl