PRZEPISY.PL
Gulasz z ogonów wołowych - autor: przepisy.pl

Gulasz z ogonów wołowych

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cukier brązowy4 łyżki
  • czerwone wino60 ml
  • natka pietruszki0.5 pęczka
  • pieprz mielony1 szczypta
  • puree ziemniaczane do podania
  • Krok 1

    Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
  • Krok 2

    Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
  • Krok 3

    Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
  • Krok 4

    Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
  • Krok 5

    Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1124
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
119
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
89
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe