Gulasz z ogórkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe, np. łopatka - 400 gramów
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżka
  • Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr - 1 opakowanie
  • mąka - 2 łyżki
  • olej do smażenia - 5 łyżek
  • kiełbasa - 100 gramów
  • ogórki kwaszone - 2 sztuki
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki.
  2. Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości.
  3. Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną.