Gulasz z ogórkiem

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe, np. łopatka400 gramów
Przyprawa do karkówki Knorr1 łyżka
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
mąka2 łyżki
olej do smażenia5 łyżek
kiełbasa100 gramów
ogórki kwaszone 2 sztuki
woda500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki.
Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości.
Krok 3
Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl