|
Składniki | ||
mięso wieprzowe, np. łopatka | 400 gramów | |
Przyprawa do karkówki Knorr | 1 łyżka | |
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr | 1 opakowanie | |
mąka | 2 łyżki | |
olej do smażenia | 5 łyżek | |
kiełbasa | 100 gramów | |
ogórki kwaszone | 2 sztuki | |
woda | 500 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w grubą kostkę, dopraw przyprawą Knorr, oprósz mąką. Kiełbasę pokrój w pół plastry, ogórka w paseczki. |
Krok 2 |
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kiełbasę i ogórka. Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i dodaj do całości. |
Krok 3 |
Gulasz gotuj ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną. |
Autor: przepisy.pl |