|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
olej | ||
pomidory | 3 sztuki | |
sól | ||
pietruszka | 1 łyżka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
dynia | 3 szklanki | |
papryka | 4 sztuki | |
bakłażan | 1 sztuka | |
sok pomidorowy | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Dynię pokrój na małe kawałki. |
Krok 4 |
Cebulę uduś z czosnkiem na oleju. |
Krok 5 |
Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki. |
Krok 6 |
Gotuj 20 minut do miękkości. |
Autor: pasibrzuch |