| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| olej | ||
| pomidory | 3 sztuki | |
| sól | ||
| pietruszka | 1 łyżka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| dynia | 3 szklanki | |
| papryka | 4 sztuki | |
| bakłażan | 1 sztuka | |
| sok pomidorowy | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i czosnek posiekaj. |
| Krok 2 |
| Natkę pietruszki posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Dynię pokrój na małe kawałki. |
| Krok 4 |
| Cebulę uduś z czosnkiem na oleju. |
| Krok 5 |
| Dodaj niewielką ilość wody i dodaj pozostałe składniki. |
| Krok 6 |
| Gotuj 20 minut do miękkości. |
| Autor: pasibrzuch |