|
Składniki | ||
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
łopatka wieprzowa | 500 gramów | |
kasza gryczana | 200 gramów | |
zielona fasolka | 200 gramów | |
zielony groszek | 100 gramów | |
marchewka | 2 sztuki | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew. |
Krok 3 |
Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa. |
Krok 4 |
Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą. |
Autor: przepisy.pl |