Gulasz z warzywami

25


Łatwe


120 min.


4 os.

Składniki
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
łopatka wieprzowa500 gramów
kasza gryczana200 gramów
zielona fasolka200 gramów
zielony groszek100 gramów
marchewka2 sztuki
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.
Krok 3
Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl