Gulasz z warzywami
  • 120 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • łopatka wieprzowa - 500 gramów
  • kasza gryczana - 200 gramów
  • zielona fasolka - 200 gramów
  • zielony groszek - 100 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.
  3. Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.
  4. Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.