| |||||||||
| Składniki | ||
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| łopatka wieprzowa | 500 gramów | |
| kasza gryczana | 200 gramów | |
| zielona fasolka | 200 gramów | |
| zielony groszek | 100 gramów | |
| marchewka | 2 sztuki | |
| olej | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew. |
| Krok 3 |
| Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa. |
| Krok 4 |
| Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą. |
| Autor: przepisy.pl |