Gulasz z wołowiny

10


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
wołowe ogony1.7 kilogramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
mąka pszenna100 gramów
cebula2 sztuki
marchew5 sztuk
ziemniaki4 sztuki
cukier brązowy4 łyżki
czerwone wino60 mililitrów
natka pietruszki0.5 pęczków
pieprz czarny mielony1 szczypta
puree ziemniaczane do podania
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
Krok 2
Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
Krok 4
Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl