Gulasz z wołowiny

8


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
wołowe ogony1.7 kilogramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
mąka pszenna100 gramów
cebula2 sztuki
marchew5 sztuk
ziemniaki4 sztuki
cukier brązowy4 łyżki
czerwone wino60 mililitrów
natka pietruszki0.5 pęczków
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
puree ziemniaczane do podania
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
Krok 2
Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
Krok 4
Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl