Gulasz z żołądków
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żołądki drobiowe - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • cukinia - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 160 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Żołądki pokrój na mniejsze kawałki i zalej litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 1 godziny, aż zupełnie zmiękną.
  2. Na patelni podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę, paprykę i cukinię pokrojone w półplastry. Dodaj je do mięsa. Do garnka wsyp również Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz oraz dodaj puszkę pomidorów. Całość będzie mieć wtedy idealną konsystencje i wyrazisty smak.
  3. Wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut. Gulasz podawaj posypany posiekaną natką pietruszki z purre ziemniaczanym lub kaszą.