Gulasz z żołądków

52


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
żołądki drobiowe500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
cukinia1 sztuka
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
natka pietruszki0.5 pęczków
pomidory pelatti z puszki1 opakowanie
papryka czerwona160 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Żołądki pokrój na mniejsze kawałki i zalej litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 1 godziny, aż zupełnie zmiękną.
Krok 2
Na patelni podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę, paprykę i cukinię pokrojone w półplastry. Dodaj je do mięsa. Do garnka wsyp również Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz oraz dodaj puszkę pomidorów. Całość będzie mieć wtedy idealną konsystencje i wyrazisty smak.
Krok 3
Wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut. Gulasz podawaj posypany posiekaną natką pietruszki z purre ziemniaczanym lub kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl