Gulasz ziemniaczano-grzybowy
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki młode - 1 kilogram
  • Rodzinny Fix Gulasz z warzywami Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 200 gramów
  • świeże grzyby - 200 gramów
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • oliwa - 2 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • kwaśna śmietana - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr zagotuj z 300 ml wody i wlej do naczynia żaroodpornego.
  2. Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i wrzuć w całości (większe przekrój na pół) do sosu.
  3. Pieczarki oraz świeże grzyby pokrój w cząstki, a czosnek posiekaj. Dodaj wszystko do ziemniaków.
  4. Skrop całość oliwą i posyp majerankiem Knorr.
  5. Przykryj naczynie żaroodporne z ziemniakami folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
  6. Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 15 minut. Gulasz grzybowy podawaj posypany sporą ilością posiekanej natki pietruszki oraz z kwaśną śmietaną.