Gulaszowa z wołowiną
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe - 700 gramów
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • Węgierska zupa gulaszowa Knorr - 1 opakowanie
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pomidory - 3 sztuki
  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • smalec - 40 gramów
  • woda - 1 łyżka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 2 łyżeczki
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zalej gorącą wodą, dodaj włoszczyznę, przyprawy oraz kostkę Knorr i gotuj wywar.
  2. Po ugotowaniu odcedź mięso i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na smalcu, dodaj mięso i zrumień.
  3. Na patelnię wrzuć pokrojoną w paski paprykę. Gdy zmięknie, dodaj pokrojone pomidory i wszystko przesmaż.
  4. Teraz przełóż całość do garnka, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej wcześniej ugotowanym wywarem.
  5. Dodaj zupę gulaszową Knorr i wszystko razem gotuj. Kiedy danie lekko zgęstnieje, a składniki będą miękkie, podawaj – najlepiej z pieczywem.