Gyros w tortilli
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • tortilla placki - 3 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • olej rzepakowy - 30 mililitrów
  • majonez - 2 łyżki
  • śmietana 18 % - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w cienkie paski. Wlać olej, dodać zawartość większej torebki , wymieszać.
  2. Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę, czosnek posiekać. Rozgrzać patelnię, dodać mięso z marynatą, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i paprykę. Smażyć razem kilka minut cały czas mieszając.
  3. Tortillę podgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdy placek położyć cześć nadzienia gyrosa, zawinąć. Podawać z sosem zrobionym z połączenia zawartości małej saszetki z majonezem i śmietaną.