Gyros z cebulą i oliwkami

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
karkówka wieprzowa500 gramów
cebula czerwona2 sztuki
oliwki czarne drylowane 100 gramów
olej rzepakowy 4 łyżki
woda50 mililitrów
majonez3 łyżki
ketchup3 łyżki
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki. Przełożyć do miski. Marynatę z fix-u Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr rozrobić z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Wymieszać z mięsem i cebulą. Zostawić na 5 minut.
Krok 2
Sos paprykowo-ziołowy Knorr (II część fix-u) wymieszać z majonezem i ketchupem.
Krok 3
Smażyć karkówkę z cebulą wymieszaną z marynatą przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia dodać czarne oliwki.
Krok 4
Podawać z chlebkiem pita lub pszenną bułką oraz lekką sałatką.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl