Haładziec
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • golonka wieprzowa - 500 gramów
  • Bulionetka wołowa Knorr - 2 sztuki
  • nóżki wieprzowe - 500 gramów
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 5 ziaren
  • woda - 2 litry

Sposób przygotowania:

  1. Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.
  2. Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.
  3. Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.