Haładziec

2


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
woda2 litry
ziele angielskie3 ziarna
liść laurowy3 sztuki
pieprz czarny ziarnisty5 ziaren
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżeczka
Bulionetka wołowa Knorr2 sztuki
golonka wieprzowa500 gramów
nóżki wieprzowe500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.
Krok 2
Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.
Krok 3
Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl