| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 2 litry | |
| ziele angielskie | 3 ziarna | |
| liść laurowy | 3 sztuki | |
| pieprz czarny ziarnisty | 5 ziaren | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżeczka | |
| Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
| golonka wieprzowa | 500 gramów | |
| nóżki wieprzowe | 500 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny. |
| Krok 2 |
| Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia. |
| Krok 3 |
| Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki. |
| Krok 4 |
| Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje. |
| Autor: przepisy.pl |