|
Składniki | ||
woda | 2 litry | |
ziele angielskie | 3 ziarna | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
pieprz czarny ziarnisty | 5 ziaren | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżeczka | |
Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
golonka wieprzowa | 500 gramów | |
nóżki wieprzowe | 500 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny. |
Krok 2 |
Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia. |
Krok 3 |
Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki. |
Krok 4 |
Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje. |
Autor: przepisy.pl |