Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z halibuta - 0.8 kilogramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżeczka
  • biały pieprz - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  2. Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący.
  3. Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami.