| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z halibuta | 0.8 kilogramów | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| boczek wędzony | 8 plastrów | |
| zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
| biały pieprz | 1 łyżeczka | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi. |
| Krok 2 |
| Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący. |
| Krok 3 |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami. |
| Autor: przepisy.pl |