|
Składniki | ||
filet z halibuta | 0.8 kilogramów | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
boczek wędzony | 8 plastrów | |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
biały pieprz | 1 łyżeczka | |
oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi. |
Krok 2 |
Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący. |
Krok 3 |
Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami. |
Autor: przepisy.pl |