Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filet z halibuta0.8 kilogramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
boczek wędzony8 plastrów
zioła prowansalskie1 łyżeczka
biały pieprz1 łyżeczka
oliwa z oliwek50 mililitrów
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 2
Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący.
Krok 3
Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl