Hamburger à la gyros

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe500 gramów
Przyprawa do gyrosa Knorr1 opakowanie
bułki do hamburgerów4 sztuki
liście sałaty lodowej4 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
ogórki konserwowe2 sztuki
pomidor1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.
Krok 2
Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.
Krok 3
Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.
Krok 4
Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl