Hamburger à la gyros
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 500 gramów
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 1 opakowanie
  • bułki do hamburgerów - 4 sztuki
  • liście sałaty lodowej - 4 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • ogórki konserwowe - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.
  2. Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.
  3. Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.
  4. Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.