| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.
|
| Krok 2 |
| Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj. |
| Krok 3 |
| Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.
|
| Krok 4 |
| Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki.
Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku. |