Przygotowanie |
Krok 1 |
Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.
|
Krok 2 |
Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj. |
Krok 3 |
Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.
|
Krok 4 |
Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki.
Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku. |