Hamburgery w glazurze
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso wołowe - 500 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • cola - 300 mililitrów
  • bułki do burgerów - 4 sztuki
  • liście sałaty lodowej - 4 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Fix Chili con carne Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem, zagotuj, pozostaw do wystudzenia. Połowę sosu wymieszaj z mięsem i uformuj krążki o wysokości 1 cm i średnicy bułki.
  2. Mięso grilluj lub smaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku.
  3. Usmażone mięso zanurz na chwilę w pozostałym sosie, następnie układaj kolejno na połówce bułki: mięso, liść sałaty, plaster pomidora, cebulę. Przykryj drugą połówką bułki. Na hamburgera możesz dodatkowo położyć plaster sera, a kanapkę podawać z domowymi frytkami Knorr.