Hinduska sałatka - Raita
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • pomidor - 2 sztuki
  • ogórek - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • kilka gałązek świeżej kolendry

Sposób przygotowania:

  1. Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.
  2. Pomidora przekrój na cztery części. Usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
  3. Podobnie zrób z ogórkiem. Obierz, przekrój wzdłuż na cztery części i odetnij środek ogórka z nasionami. Resztę ogórka pokrój w drobną kostkę. Pokrojone składniki połącz z sosem.
  4. Całość dopraw posiekaną kolendrą. Do raity dodatkowo możesz dodać posiekaną miętę, a jogurt można zastąpić kefirem.