Hiszpańska sałata ryżowa

2


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pomidor0.5 kilogramów
pieprz0.5 łyżeczek
sól0.5 łyżeczek
zielona papryka2 sztuki
krewetki20 dekagramów
oliwa4 łyżki
sok z cytryny3 łyżki
słodka papryka0.5 łyżeczek
puszka tuńczyka1 opakowanie
oliwki10 dekagramów
filety z sardeli4 sztuki
posiekana pietruszka2 łyżki
ryżu20 dekagramów
kurczak z grilla 0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, pomidory na ósemki. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Krewetki opłukaj i osącz. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Oliwki wypestkuj.
Krok 4
Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj z ryżem.
Krok 5
Sok cytrynowy wymieszaj z solą, pieprzem i papryką, następnie ubij z oliwą.
Krok 6
Filety z sardeli drobno posiekaj i rozetrzyj na pastę. Dodaj do sosu.
Krok 7
Sałatkę wymieszaj z sosem, przed podaniem posyp natką pietruszką,
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl