| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź. |
| Krok 2 |
| Paprykę pokrój w paski, pomidory na ósemki. Cebulę posiekaj. |
| Krok 3 |
| Mięso oddziel od kości i pokrój na małe kawałki. Krewetki opłukaj i osącz. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Oliwki wypestkuj. |
| Krok 4 |
| Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj z ryżem. |
| Krok 5 |
| Sok cytrynowy wymieszaj z solą, pieprzem i papryką, następnie ubij z oliwą. |
| Krok 6 |
| Filety z sardeli drobno posiekaj i rozetrzyj na pastę. Dodaj do sosu. |
| Krok 7 |
| Sałatkę wymieszaj z sosem, przed podaniem posyp natką pietruszką, |