Hiszpańska zupa czosnkowa z grzankami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula posiekana - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Czerwona papryka, posiekana - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • puszka pomidorów bez skórki - 1 sztuka
  • bagietka - 200 gramów
  • Chili z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • grzanki czosnkowe
  • Plasterki bagietki - 10 sztuk
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Starty kawałek cheddara - 100 gramów
  • Chili z Indii Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę pokrój w paski, cebulę i czosnek posiekaj.
  2. Wrzuć je na rozgrzany w szerokim garnku tłuszcz. Przesmaż. Mieszając dodaj bagietkę pokrojoną na kawałki.
  3. Wlej litr wody, dodaj pomidory, kostkę Knorr i gotuj zupę przez około 15 minut.
  4. Szykuj grzanki. Kromki bagietki opiecz na patelni lub w piekarniku. Wierzchnie strony skrop oliwą, posmaruj kawałkiem czosnku, posyp serem i znów opiecz. Na koniec posyp chilli. Podaj wraz z zupą.