Hiszpańska zupa z czerwoną fasolą i kiełbasą chorizo

34


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bulion mięsny1 litr
ziele angielskie5 sztuk
papryka słodka1 łyżeczka
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr1 łyżeczka
kiełbasa chorizo150 gramów
podudzie z kurczaka4 sztuki
boczek wędzony w kawałku50 gramów
fasola czerwona z puszki100 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
pomidor2 sztuki
cebula1 sztuka
ziemniaki3 sztuki
świeża kolendra1 pęczek
kmin rzymski mielony0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plastry i przesmaż w rozgrzanym garnku, boczek oraz cebulę pokrój w kostkę, dodaj do garnka i smaż razem 5-6 minut.
Krok 2
Mięso kurczaka pokrój na kawałki, ziemniaki oraz pomidory w kostkę 1x1 cm. Fasolę oraz kukurydzę odsącz na sicie. Kolendrę posiekaj drobno.
Krok 3
Do garnka z chorizo i boczkiem dodaj mięso z kurczaka, ziemniaki oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszaj i smaż 3 minuty na mocnym ogniu. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Garnek przykryj, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut.
Krok 4
Po tym czasie do zupy dodaj kukurydzę, fasolę, pomidory oraz pokrojoną kolendrę. Gotuj jeszcze 5 minut i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl