Hiszpański chłodnik

21


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku3 sztuki
woda300 mililitrów
łodyga selera naciowego2 sztuki
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
ocet balsamiczny3 łyżki
pomidory bez skórki1 kilogram
sok pomidorowy500 mililitrów
ogórek1 sztuka
sos Worchester1 łyżka
oliwa extra vergine3 łyżki
cebule dymki2 sztuki
papryki zielone3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.
Krok 2
W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.
Krok 3
Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl