| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| woda | 300 mililitrów | |
| łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
| ocet balsamiczny | 3 łyżki | |
| pomidory bez skórki | 1 kilogram | |
| sok pomidorowy | 500 mililitrów | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| sos Worchester | 1 łyżka | |
| oliwa extra vergine | 3 łyżki | |
| cebule dymki | 2 sztuki | |
| papryki zielone | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki. |
| Krok 2 |
| W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion. |
| Krok 3 |
| Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego. |
| Autor: przepisy.pl |