|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
woda | 300 mililitrów | |
łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
ocet balsamiczny | 3 łyżki | |
pomidory bez skórki | 1 kilogram | |
sok pomidorowy | 500 mililitrów | |
ogórek | 1 sztuka | |
sos Worchester | 1 łyżka | |
oliwa extra vergine | 3 łyżki | |
cebule dymki | 2 sztuki | |
papryki zielone | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki. |
Krok 2 |
W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion. |
Krok 3 |
Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj. |
Krok 4 |
Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego. |
Autor: przepisy.pl |