Hiszpański gulasz z biała fasolą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jagnięcina (np.udziec) lub wieprzowina - 1 kilogram
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 2 opakowania
  • pomidory pelati - 1 słoik
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • kapary - 2 łyżki
  • szalotki - 6 sztuk
  • czerwone wino - 300 mililitrów
  • biała fasola - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • rozmaryn - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.
  2. Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.
  3. Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.
  4. Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.