Hiszpański omlet
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajko - 5 sztuk
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • kiełbasa chorizo - 50 gramów
  • młode ziemniaki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C. W misce roztrzep jajka, dodaj majonez Hellmann's, natkę oraz pieprz – odstaw na bok.
  2. Rozgrzej oliwe na dużej patelni. Przesmaż chorizo, następnie dodaj cienko pokrojone ziemniaki i cebulę. Smaż 5 minut.
  3. Na patelnię wlej przygotowaną masę jajeczną i podgrzewaj na średnim ogniu 2 minuty.
  4. Patelnię wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut lub do momentu, gdy masa całkowicie się zetnie i powstanie omlet.