| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto francuskie rozwiń i wyłóż do wyższej formy na tartę. Piekarnik podgrzej do ok. 200 stopni i delikatnie podpiecz francuską bazę przez 7 minut. |
| Krok 2 |
| Do miski wbij całe jaja, przy pomocy miksera wymieszaj je z cukrem, następnie dodaj serek, skórkę cytrynową i dokładnie zmiksuj. |
| Krok 3 |
| Kiedy masa jest już jednolita, dolej śmietanę i całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Masę serową wylej na delikatnie ostudzone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piecz do momentu wyrośnięcia i stężenia sera. |
| Krok 5 |
| Mrożone maliny zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. 2 listki żelatyny zamocz w zimnej wodzie również na 5 minut. Po upływie tego czasu, maliny postaw na gaz i dodaj do niego listki żelatyny oraz cukier, dokładnie rozpuść. |
| Krok 6 |
| Kiedy sernik jest już chłodny, wyłóż na niego lekko stężałe maliny w galaretce i odstaw jeszcze na ok. 20 minut do lodówki. |