Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj nadzienie. Cebulkę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Przełóż do rondla i podduś na rozgrzanej Kasi. Miękką cebulkę połącz z mięsem. |
Krok 2 |
Gdy mięso się przyrumieni, dodaj pozostałe składniki. Duś na wolnym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Zostaw do przestygnięcia. |
Krok 3 |
Przygotuj ciasto. Kasię rozpuść w rondelku i przestudź. Do miski wsyp mąkę, wlej Kasię, sok z cytryny i tyle mleka by ciasto dało się zagnieść. |
Krok 4 |
Zagniataj ciasto na podsypanym mąką stole aż będzie gładkie.
|
Krok 5 |
Cienko rozwałkuj. Wycinaj kółka o średnicy 8 cm. Na każdym ułóż łyżeczkę farszu i zlepiaj przy pomocy widelca. |
Krok 6 |
Pierożki ułóż na wysmarowanej Kasią płaskiej blaszce. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz, aż się zarumienią, 20-30 minut w 180 stC.
|