Hummus czyli pasta z ciecierzycy

16


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ciecierzyca ugotowana2.5 szklanki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
czosnek ząbek2 sztuki
cytryna1 sztuka
pasta z nasion sezamu 2 łyżki
papryka1 szczypta
oliwa6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ciecierzycę namocz i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj ją, aż będzie miękka.
Krok 2
Czosnek posiekaj, dorzuć do niego ciecierzycę, przyprawy, pastę tahini, sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz olej.
Krok 3
Wszystko dokładnie zmiksuj i odstaw do lodówki. Podawaj do chlebka pita.
Krok 4
Dodaj również Przyprawę w mini kostkach Knorr.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl