Hummus z rukwią wodną i czerwoną papryką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciecierzyca - 400 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny 0% - 125 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • ziarna sezamu - 1 łyżeczka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • chleb pita - 4 sztuki
  • rukiew wodna - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ciecierzycę, aż będzie miękka i schłódź ją.
  2. Następnie zmiksuj w blenderze ciecierzycę, Sos sałatkowy Grecki Knorr, jogurt, pół czerwonej papryki, oregano, czosnek i sezam.
  3. Przełóż do talerza, w którym będziesz podawać, dodaj pozostałą paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
  4. Pokrój pitę w duże kawałki i podsmaż na grillu z dwóch stron. Podawaj hummus z grillowaną pitą na boku i sałatką z rukwi wodnej.