| |||||||||
| Składniki | ||
| ciecierzyca | 400 gramów | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| jogurt naturalny 0% | 125 gramów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| ziarna sezamu | 1 łyżeczka | |
| suszone oregano | 1 łyżeczka | |
| chleb pita | 4 sztuki | |
| rukiew wodna | 150 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj ciecierzycę, aż będzie miękka i schłódź ją. |
| Krok 2 |
| Następnie zmiksuj w blenderze ciecierzycę, Sos sałatkowy Grecki Knorr, jogurt, pół czerwonej papryki, oregano, czosnek i sezam. |
| Krok 3 |
| Przełóż do talerza, w którym będziesz podawać, dodaj pozostałą paprykę pokrojoną w drobną kostkę. |
| Krok 4 |
| Pokrój pitę w duże kawałki i podsmaż na grillu z dwóch stron. Podawaj hummus z grillowaną pitą na boku i sałatką z rukwi wodnej. |
| Autor: przepisy.pl |