Hummus z rukwią wodną i czerwoną papryką

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ciecierzyca400 gramów
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
jogurt naturalny 0%125 gramów
papryka czerwona1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
ziarna sezamu1 łyżeczka
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
chleb pita4 sztuki
rukiew wodna150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ciecierzycę, aż będzie miękka i schłódź ją.
Krok 2
Następnie zmiksuj w blenderze ciecierzycę, Sos sałatkowy Grecki Knorr, jogurt, pół czerwonej papryki, oregano, czosnek i sezam.
Krok 3
Przełóż do talerza, w którym będziesz podawać, dodaj pozostałą paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 4
Pokrój pitę w duże kawałki i podsmaż na grillu z dwóch stron. Podawaj hummus z grillowaną pitą na boku i sałatką z rukwi wodnej.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl