|
Składniki | ||
ciecierzyca | 400 gramów | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
jogurt naturalny 0% | 125 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
ziarna sezamu | 1 łyżeczka | |
suszone oregano | 1 łyżeczka | |
chleb pita | 4 sztuki | |
rukiew wodna | 150 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj ciecierzycę, aż będzie miękka i schłódź ją. |
Krok 2 |
Następnie zmiksuj w blenderze ciecierzycę, Sos sałatkowy Grecki Knorr, jogurt, pół czerwonej papryki, oregano, czosnek i sezam. |
Krok 3 |
Przełóż do talerza, w którym będziesz podawać, dodaj pozostałą paprykę pokrojoną w drobną kostkę. |
Krok 4 |
Pokrój pitę w duże kawałki i podsmaż na grillu z dwóch stron. Podawaj hummus z grillowaną pitą na boku i sałatką z rukwi wodnej. |
Autor: przepisy.pl |