Imbirowe ciasteczka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mąka - 150 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • brązowy cukier - 100 gramów
  • imbir suszony - 0.5 łyżeczek
  • rodzynki - 50 gramów
  • rum - 25 mililitrów
  • cynamon - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, mąkę, jajko, brązowy cukier, cynamon, imbir wymieszaj mikserem, dodaj rumu.
  2. Zrób z ciasta dość gruby wałek i włóż do zamrażalnika, aż się zamrozi.
  3. Gdy ciasto będzie twarde, obtocz je w mące, pokrój na plasterki (ok. 5-7 mm grubości).
  4. Przełóż na papier do pieczenia, powciskaj rodzynki i piecz w 180 st. C przez około 15 min.