Indycze sakiewki z wątróbką

7


Średnie


45 min.


3 os.

Składniki
cebula1 sztuka
woda300 mililitrów
olej2 łyżki
pieprz
tymianek suszony
sól do smaku
wątróbka drobiowa100 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
filet z indyka
kilka gałązek natki pietruszki
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.
Krok 3
Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.
Krok 4
Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.
Krok 5
Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.
Krok 6
Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.
Krok 7
Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl