| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem. |
| Krok 3 |
| Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki. |
| Krok 4 |
| Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką. |
| Krok 5 |
| Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem. |
| Krok 6 |
| Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż. |
| Krok 7 |
| Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. |