Indycze sakiewki z wątróbką
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • filet z indyka
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • wątróbka drobiowa - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • Tymianek z Polski Knorr
  • pieprz
  • sól do smaku
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę.
  2. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz pieprzem i solą do smaku, rozgnieć lekko widelcem.
  3. Dokładnie rozbij tłuczkiem porcje indyka (najlepiej przez folię spożywczą). Zdejmij folię i na środek każdej porcji mięsa nałóż porcję farszu z wątróbki i gałązkę pietruszki.
  4. Zawiń brzegi mięsa do góry i zaciśnij farsz, spinając sakiewkę wykałaczką.
  5. Tak przygotowane mięso oprósz lekko tymiankiem.
  6. Następnie połóż sakiewki na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni i lekko podsmaż.
  7. Wlej 300 mililitrów wody i dodaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Rozmieszaj całość dokładnie i duś około 8 minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.