Indyjska zapiekanka z jagnięciny

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki5 sztuk
cebula1 sztuka
woda1 szklanka
śmietana 18%4 łyżki
margaryna1 łyżka
oliwa3 łyżki
papryka czerwona1 sztuka
curry2 łyżeczki
musztarda francuska1 łyżka
świeża kolendra0.5 pęczków
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
mięso mielone jagnięce300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.
Krok 5
Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl