Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj warzywa. Cebulę, czosnek oraz chili posiekaj. Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Bataty obierz i pokrój w mniejsze, nieregularne kawałki. Szpinak umyj i osusz. |
Krok 2 |
W dużym garnku rozgrzej olej i smaż najpierw cebulę. Następnie dodaj czosnek, imbir i chili i smaż ok 5 minut. |
Krok 3 |
Teraz wsyp przyprawy Knorr i smaż jeszcze 1 minutę. |
Krok 4 |
Dodaj ziemniaki, soczewicę i smaż kolejne 5 minut. |
Krok 5 |
Następnie wlej ciepłą wodę i dodaj kostkę Knorr. Całość gotuj ok 15-20 minut. Na końcu wsyp szpinak, wymieszaj i podawaj z listkami świeżych ziół. |