Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj chilli i kolendrę. Wymieszaj w naczyniu oba gatunki mąki. Dodaj ziarna kuminu, chili, natkę kolendry,przyprawę Knorr i sól do smaku. Połącz z margaryną i dwiema łyżkami wody. Wyrób dokładnie ciasto, a następnie odstaw je na godzinę do lodówki. |
Krok 2 |
Po tym czasie ciasto przełóż na stolnicę i podziel na mniejsze kawałki. |
Krok 3 |
Podsypując mąką rozwałkuj je na 3 milimetrowej grubości placki. |
Krok 4 |
Placki smaż na patelni (najlepsza jest gruba żeliwna) z obu stron. Powinny nabrać złotawo- brązowych plam (miejscami mogą być nawet czarne przypalenia). |
Krok 5 |
Placki układaj jeden na drugim, przykryj ściereczką na około 30 minut. Podawaj ciepłe do dań mięsnych z curry. |