|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
olej | 3 łyżki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
kardamon | 5 ziaren | |
goździki | 3 sztuki | |
imbir suszony | 1 łyżeczka | |
pomidory z puszki | 4 sztuki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
pieprz czarny ziarnisty | 9 ziaren | |
laska cynamonu | 2.5 sztuki | |
chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
gorczyca | 0.5 łyżeczek | |
ziemniaki gotowane | 3 sztuki | |
niesłodzone mleko kokosowe | 400 mililitrów | |
liście curry | 5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę. |
Krok 2 |
Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory. |
Krok 3 |
Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut. |
Krok 4 |
Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |