Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

22


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku2 sztuki
olej3 łyżki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
kardamon 5 ziaren
goździki3 sztuki
imbir suszony1 łyżeczka
pomidory z puszki4 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
pieprz czarny ziarnisty9 ziaren
laska cynamonu2.5 sztuki
chili mielone0.5 łyżeczek
gorczyca0.5 łyżeczek
ziemniaki gotowane3 sztuki
niesłodzone mleko kokosowe400 mililitrów
liście curry5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.
Krok 2
Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.
Krok 3
Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
Krok 4
Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl