| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| olej | 3 łyżki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| kardamon | 5 ziaren | |
| goździki | 3 sztuki | |
| imbir suszony | 1 łyżeczka | |
| pomidory z puszki | 4 sztuki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| pieprz czarny ziarnisty | 9 ziaren | |
| laska cynamonu | 2.5 sztuki | |
| chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
| gorczyca | 0.5 łyżeczek | |
| ziemniaki gotowane | 3 sztuki | |
| niesłodzone mleko kokosowe | 400 mililitrów | |
| liście curry | 5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę. |
| Krok 2 |
| Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory. |
| Krok 3 |
| Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut. |
| Krok 4 |
| Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |