Indyjskie ziemniaki z ciecierzycą
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 500 gramów
  • ciecierzyca - 1 słoik
  • olej - 4 łyżki
  • Przyprawa Garam Masala Knorr - 0.5 opakowań
  • cebula dymka - 2 pęczki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, lekko wyszoruj skórkę (nie musisz obierać) i pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Jasne części dymki pokrój podobnie co ziemniaki i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
  3. Skrop olejem, posyp przyprawą Knorr, lekko wymieszaj i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok 40 minut aż składniki będą miękkie.
  4. W tym czasie zieloną część dymki posiekaj. Ciecierzycę odcedź i przełóż do miski.
  5. Upieczone ziemniaki wraz z cebulą przełóż do miski z ciecierzycą. Wszystko dokładnie wymieszaj i lekko rozgnieć. Jeśli chcesz możesz doprawić ziemniaki dodatkową porcją przyprawy Knorr. Podawaj z posiekaną dymką jako samodzielne danie lub dodatek do pieczonych mięs lub curry.