Indyjskie ziemniaki z ciecierzycą

7


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
ciecierzyca1 słoik
olej4 łyżki
Przyprawa Garam Masala Knorr0.5 opakowań
cebula dymka2 pęczki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, lekko wyszoruj skórkę (nie musisz obierać) i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Jasne części dymki pokrój podobnie co ziemniaki i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Skrop olejem, posyp przyprawą Knorr, lekko wymieszaj i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok 40 minut aż składniki będą miękkie.
Krok 4
W tym czasie zieloną część dymki posiekaj. Ciecierzycę odcedź i przełóż do miski.
Krok 5
Upieczone ziemniaki wraz z cebulą przełóż do miski z ciecierzycą. Wszystko dokładnie wymieszaj i lekko rozgnieć. Jeśli chcesz możesz doprawić ziemniaki dodatkową porcją przyprawy Knorr. Podawaj z posiekaną dymką jako samodzielne danie lub dodatek do pieczonych mięs lub curry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl