Indyjskie ziemniaki
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • kmin - 0.2 łyżeczek
  • kolendra mielona - 0.5 łyżeczek
  • garam masala - 0.5 łyżeczek
  • Chili z Indii Knorr - 0.2 łyżeczek
  • imbir - 1 sztuka
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
  2. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.
  3. Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.
  4. Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.
  5. Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.