Indyjskie ziemniaki

7


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
kmin0.2 łyżeczek
kolendra mielona0.5 łyżeczek
garam masala0.5 łyżeczek
chili mielone0.2 łyżeczek
imbir1 sztuka
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.
Krok 3
Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.
Krok 4
Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.
Krok 5
Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl