Indyk duszony w warzywach
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś indyka - 500 gramów
  • opakowanie mrożonej fasolki szparagowej - 1 sztuka
  • duża cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • cukinia - 1 sztuka
  • oliwki - 1 szklanka
  • pieczarki - 5 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.
  3. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.
  4. Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).
  5. Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.
  6. Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.
  7. Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!