| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz sola i pieprzem, mięso odstaw do lodówki na kilka godzin. Posiekaj młodą cebulkę, chili, kolendrę. Pomidory i ananasa pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Na suchej patelni upraż wiórki kokosa. Ryż ugotuj według zaleceń producenta. |
| Krok 3 |
| Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż indyka, dodaj cebulkę (tylko biała część), curry i chili. Smaż te składniki chwilę aż zaczną przywierać do dna patelni. |
| Krok 4 |
| Dodaj wtedy ananasa, pomidory, mleko kokosowe, wiórki. Wszystko razem gotuj około 20 minut aż gulasz zgęstnieje odparowując o połowę. |
| Krok 5 |
| Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym z limonki, posiekaną kolendrą i pozostałą zieloną cebulką. Podawaj z ryżem. |