PRZEPISY.PL

Indyk w kapuście na słodko

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • udka z kurczaka4 szt
  • biała kapusta główka1 szt
  • ziemniaki4 szt
  • buraki4 szt
  • śliwka suszona1 szt
  • rodzynki2 łyżki
  • goździki5 szt
  • miód1 szt
  • sól
    • Krok 1

      Ziemniaki i buraczki ugotuj. Buraczki zetrzyj na grubej tarce.
    • Krok 2

      Mięso posól i odstaw na godzinkę.
    • Krok 3

      Po wyjęciu podsmaż do zrumienienia i zalej mieszaniną wody i połowy miodu. Całość duś do miękkości.
    • Krok 4

      Rodzynki namocz, śliwkę pokrój w plastry.
    • Krok 5

      Kapustę poszatkuj w duże kawałki, mocno posól i obsmażać w oleju. Ułóż partiami w brytfannie, poprzetykaj namoczonymi rodzynkami i pokrojoną śliwką.
    • Krok 6

      Miejscami wetknij goździki, a następnie na kapustę wyłóż mięso i polej sosem po duszeniu oraz resztą miodu.
    • Krok 7

      Wstaw do rozgrzanego do około 200 stopni piekarnika na godzinę. Podawaj ziemniakami całości i buraczkami.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    82
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    499
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    155
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe