Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z indyka pokrój na plastry o grubości 1 cm. Jeżeli plastry będą zbyt grube, możesz je rozbić młotkiem do mięsa. |
Krok 2 |
Pokrusz w moździerzu płatki kukurydziane i dodaj do nich saszetkę Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese. Następnie rozbij jajko i w miseczce roztrzep je widelcem. |
Krok 3 |
Mięso obtocz najpierw w jajku, a następnie w panierce i piecz je w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 min. |
Krok 4 |
Ziemniaki umyj i obierz ze skórki, następnie pokrój w plastry. Do miski dodaj oliwę oraz przyprawy, w tak przygotowanej marynacie wymieszaj pokrojone ziemniaki. Całość wyłóż na blachę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 min. |
Krok 5 |
Poszatkuj kapustę białą i dodaj do niej startą na drobnej tarce marchewkę oraz drobno posiekaną cebulę. Całość skropl olejem i przypraw pieprzem, wymieszaj. Podawaj z opieczonymi ziemniakami i przygotowaną kapustą. |