Indyk w płatkach kukurydzianych
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    indyk
  • pierś z indyka - 450 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • płatki kukurydziane - 60 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • ziemniaki
  • ziemniaki - 600 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • tymianek do smaku
  • pieprz do smaku
  • surówka
  • kapusta biała - 300 gramów
  • średnia marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 0.5 sztuk
  • olej rzepakowy - 3 łyżeczki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka pokrój na plastry o grubości 1 cm. Jeżeli plastry będą zbyt grube, możesz je rozbić młotkiem do mięsa.
  2. Pokrusz w moździerzu płatki kukurydziane i dodaj do nich saszetkę Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese. Następnie rozbij jajko i w miseczce roztrzep je widelcem.
  3. Mięso obtocz najpierw w jajku, a następnie w panierce i piecz je w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 min.
  4. Ziemniaki umyj i obierz ze skórki, następnie pokrój w plastry. Do miski dodaj oliwę oraz przyprawy, w tak przygotowanej marynacie wymieszaj pokrojone ziemniaki. Całość wyłóż na blachę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 min.
  5. Poszatkuj kapustę białą i dodaj do niej startą na drobnej tarce marchewkę oraz drobno posiekaną cebulę. Całość skropl olejem i przypraw pieprzem, wymieszaj. Podawaj z opieczonymi ziemniakami i przygotowaną kapustą.