Indyk w sosie pieczarkowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • śmietana 12% - 2 łyżki
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.
  2. Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.
  3. Podawać z ryżem lub ziemniakami.