|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
pieczarki | 300 gramów | |
sól | 1 szczypta | |
zioła prowansalskie | 1 szczypta | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżeczka | |
masło | 1 łyżeczka | |
oliwa | 1 łyżka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 szczypta | |
śmietana 12% | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie. |
Krok 2 |
Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni. |
Krok 3 |
Podawać z ryżem lub ziemniakami. |
Autor: Agata Chmielewska |