| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| pieczarki | 300 gramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| zioła prowansalskie | 1 szczypta | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżeczka | |
| masło | 1 łyżeczka | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 szczypta | |
| śmietana 12% | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie. |
| Krok 2 |
| Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni. |
| Krok 3 |
| Podawać z ryżem lub ziemniakami. |
| Autor: Agata Chmielewska |