Indyk w sosie pieczarkowym

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieczarki300 gramów
śmietana 12% 2 łyżki
zioła prowansalskie1 szczypta
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
oliwa1 łyżka
masło1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.
Krok 2
Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.
Krok 3
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl