Indyk w sosie pietruszkowym

5


Średnie


40 min.


1 os.

Składniki
indyk (filet bez skóry)100 gramów
ryż basmati (suchy)30 gramów
zielona fasolka szparagowa100 gramów
Flora ProActiv o smaku masła1 łyżka
otręby owsiane1 łyżka
kurkuma0.5 łyżeczek
Sos do indyka:
jogurt naturalny 0%50 gramów
natka pietruszki2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W trakcie gotowania dodaj kurkumę i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ugotuj fasolkę szparagową. Ułóż Florę ProActiv o smaku masła na gorącej fasolce, a następnie posyp otrębami.
Krok 3
Usmaż indyka beztłuszczowo.
Krok 4
Przygotuj sos. Jogurt lekko i delikatnie podgrzej, aby się nie rozwarstwił. Dodaj do niego liście natki pietruszki i zmiksuj. Polej mięso gotowym sosem.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl