|
Składniki | ||
indyk (filet bez skóry) | 100 gramów | |
ryż basmati (suchy) | 30 gramów | |
zielona fasolka szparagowa | 100 gramów | |
Flora ProActiv o smaku masła | 1 łyżka | |
otręby owsiane | 1 łyżka | |
kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
Sos do indyka: | ||
jogurt naturalny 0% | 50 gramów | |
natka pietruszki | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W trakcie gotowania dodaj kurkumę i całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Ugotuj fasolkę szparagową. Ułóż Florę ProActiv o smaku masła na gorącej fasolce, a następnie posyp otrębami. |
Krok 3 |
Usmaż indyka beztłuszczowo. |
Krok 4 |
Przygotuj sos. Jogurt lekko i delikatnie podgrzej, aby się nie rozwarstwił. Dodaj do niego liście natki pietruszki i zmiksuj. Polej mięso gotowym sosem. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |