Indyk w sosie pietruszkowym
  • 40 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • indyk (filet bez skóry) - 100 gramów
  • ryż basmati (suchy) - 30 gramów
  • zielona fasolka szparagowa - 100 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 1 łyżka
  • otręby owsiane - 1 łyżka
  • kurkuma - 0.5 łyżeczek
  • jogurt naturalny 0% - 50 gramów
  • natka pietruszki - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W trakcie gotowania dodaj kurkumę i całość dokładnie wymieszaj.
  2. Ugotuj fasolkę szparagową. Ułóż Florę ProActiv o smaku masła na gorącej fasolce, a następnie posyp otrębami.
  3. Usmaż indyka beztłuszczowo.
  4. Przygotuj sos. Jogurt lekko i delikatnie podgrzej, aby się nie rozwarstwił. Dodaj do niego liście natki pietruszki i zmiksuj. Polej mięso gotowym sosem.