| |||||||||
| Składniki | ||
| indyk (filet bez skóry) | 100 gramów | |
| ryż basmati (suchy) | 30 gramów | |
| zielona fasolka szparagowa | 100 gramów | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 1 łyżka | |
| otręby owsiane | 1 łyżka | |
| kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
| Sos do indyka: | ||
| jogurt naturalny 0% | 50 gramów | |
| natka pietruszki | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W trakcie gotowania dodaj kurkumę i całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Ugotuj fasolkę szparagową. Ułóż Florę ProActiv o smaku masła na gorącej fasolce, a następnie posyp otrębami. |
| Krok 3 |
| Usmaż indyka beztłuszczowo. |
| Krok 4 |
| Przygotuj sos. Jogurt lekko i delikatnie podgrzej, aby się nie rozwarstwił. Dodaj do niego liście natki pietruszki i zmiksuj. Polej mięso gotowym sosem. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |