Indyk w sosie słodko-kwaśnym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś indyka - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • mieszanka chińska mrożona - 1 sztuka
  • Sos słodko-kwaśny Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.
  3. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.
  4. Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.
  5. Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.
  6. Całość dusimy około 10 minut.
  7. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.
  8. Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!