Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś indyka - 500 gramów
  • pieczarki - 10 sztuk
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś indyka kroimy w kostkę.
  2. Cebulę siekamy w półplasterki.
  3. Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.
  4. Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.
  5. Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.
  6. Całość zalewamy sosem śmietanowym.
  7. W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,
  8. Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!