Indyk z brzoskwiniami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z indyka - 130 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • ryż, np. basmati - 200 gramów
  • mała puszka brzoskwiń - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w paski i skrop je sosem sojowym.
  2. Brzoskwinie również pokrój w paski.
  3. Podsmaż na rozgrzanej patelni mięso. Następnie dodaj brzoskwinie i kilka łyżek soku z brzoskwiń, chwilę podduś.
  4. Rozmieszaj fix Knorr w 300 mililitrach zimnej wody, wlej do mięsa i gotuj przez 5 minut. Podawaj danie z gotowanym ryżem.