Indyk z warzywami i kaszą gryczaną
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z piersi indyka - 240 gramów
  • kasza gryczana - 260 gramów
  • Rama Classic - 4 łyżeczki
  • cukinia - 0.3 sztuk
  • pieczarki - 8 sztuk
  • mała cebula - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Umyj mięso i osusz. Dodaj przyprawę Knorr do oleju i natrzyj nim mięso.
  2. Umyj warzywa, pokrój je w grubszą kostkę. Dołóż je do naczynia z indykiem. Całość piecz w piekarniku ok. 30-40 minut w temperaturze 180 °C. w zależności od wielkości piersi.
  3. Ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu. Po wyjęciu na talerz dodaj do niej łyżeczkę margaryny.
  4. Wyłóż indyka z pieczonymi warzywami na talerz.