| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z piersi indyka | 240 gramów | |
| kasza gryczana | 260 gramów | |
| Rama Classic | 4 łyżeczki | |
| cukinia | 0.3 sztuk | |
| pieczarki | 8 sztuk | |
| mała cebula | 1 sztuka | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj mięso i osusz. Dodaj przyprawę Knorr do oleju i natrzyj nim mięso. |
| Krok 2 |
| Umyj warzywa, pokrój je w grubszą kostkę. Dołóż je do naczynia z indykiem. Całość piecz w piekarniku ok. 30-40 minut w temperaturze 180 °C. w zależności od wielkości piersi. |
| Krok 3 |
| Ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu. Po wyjęciu na talerz dodaj do niej łyżeczkę margaryny. |
| Krok 4 |
| Wyłóż indyka z pieczonymi warzywami na talerz. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |