Indyk z warzywami i kaszą gryczaną

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z piersi indyka240 gramów
kasza gryczana260 gramów
Rama Classic4 łyżeczki
cukinia0.3 sztuk
pieczarki8 sztuk
mała cebula1 sztuka
olej rzepakowy 4 łyżki
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Umyj mięso i osusz. Dodaj przyprawę Knorr do oleju i natrzyj nim mięso.
Krok 2
Umyj warzywa, pokrój je w grubszą kostkę. Dołóż je do naczynia z indykiem. Całość piecz w piekarniku ok. 30-40 minut w temperaturze 180 °C. w zależności od wielkości piersi.
Krok 3
Ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu. Po wyjęciu na talerz dodaj do niej łyżeczkę margaryny.
Krok 4
Wyłóż indyka z pieczonymi warzywami na talerz.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl