|
Składniki | ||
filet z piersi indyka | 240 gramów | |
kasza gryczana | 260 gramów | |
Rama Classic | 4 łyżeczki | |
cukinia | 0.3 sztuk | |
pieczarki | 8 sztuk | |
mała cebula | 1 sztuka | |
olej rzepakowy | 4 łyżki | |
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj mięso i osusz. Dodaj przyprawę Knorr do oleju i natrzyj nim mięso. |
Krok 2 |
Umyj warzywa, pokrój je w grubszą kostkę. Dołóż je do naczynia z indykiem. Całość piecz w piekarniku ok. 30-40 minut w temperaturze 180 °C. w zależności od wielkości piersi. |
Krok 3 |
Ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu. Po wyjęciu na talerz dodaj do niej łyżeczkę margaryny. |
Krok 4 |
Wyłóż indyka z pieczonymi warzywami na talerz. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |