Przygotowanie |
Krok 1 |
Wodę zagotować, z cukru odparować, ochłodzić i pod koniec dodać amaretto. |
Krok 2 |
Jajka ubić z cukrem na sztywną masę, dodać partiami mąkę a na rozgnieć rozpuszczoną chłodną Kasię. |
Krok 3 |
Wyłożyć na blachę z pergaminem i piec w 200 stopniach na złoty kolor. |
Krok 4 |
Na gorąco ściągnąć pergamin i zwinąć w ściereczkę w kształt rolady. |
Krok 5 |
Żółtka ubić z cukrem, połączyć z makiem, miodem i aromatem, na koniec dodać ubitą śmietanę. |
Krok 6 |
Następnie połączyć a na koniec dodać żelatynę. |
Krok 7 |
Ciasto nasączyć syropem, rozłożyć krem i zwinąć w formę rolady. |