| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wodę zagotować, z cukru odparować, ochłodzić i pod koniec dodać amaretto. |
| Krok 2 |
| Jajka ubić z cukrem na sztywną masę, dodać partiami mąkę a na rozgnieć rozpuszczoną chłodną Kasię. |
| Krok 3 |
| Wyłożyć na blachę z pergaminem i piec w 200 stopniach na złoty kolor. |
| Krok 4 |
| Na gorąco ściągnąć pergamin i zwinąć w ściereczkę w kształt rolady. |
| Krok 5 |
| Żółtka ubić z cukrem, połączyć z makiem, miodem i aromatem, na koniec dodać ubitą śmietanę. |
| Krok 6 |
| Następnie połączyć a na koniec dodać żelatynę. |
| Krok 7 |
| Ciasto nasączyć syropem, rozłożyć krem i zwinąć w formę rolady. |