| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Kasię posiekać z mąką i proszkiem, potem dodać jajka, cukier, śmietanę. |
| Krok 3 |
| Podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę, posypać tartą bułką (brzegi blaszki też wyłożyć ciastem). |
| Krok 4 |
| Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. |
| Krok 5 |
| Podpiec na małym ogniu na złoty kolor. |
| Krok 6 |
| Można dosłodzić, jeżeli są kwaśne, ostudzić. |
| Krok 7 |
| Zimną masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i upiec. |
| Krok 8 |
| Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |