|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 10 dekagramów | |
mąka pszenna | 10 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 10 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
mleko | 200 mililitrów | |
mus jabłkowy z cynamonem | 1 puszka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać. |
Krok 2 |
Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C. |
Krok 3 |
Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |