JABŁECZNIK NA SZYBKO

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
cukier10 dekagramów
mąka pszenna10 dekagramów
mąka ziemniaczana10 dekagramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
mleko200 mililitrów
mus jabłkowy z cynamonem1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.
Krok 3
Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl