| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 10 dekagramów | |
| mąka pszenna | 10 dekagramów | |
| mąka ziemniaczana | 10 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| mleko | 200 mililitrów | |
| mus jabłkowy z cynamonem | 1 puszka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać. |
| Krok 2 |
| Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C. |
| Krok 3 |
| Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |