JABŁECZNIK NA SZYBKO
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 200˚C °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 10 dekagramów
  • mąka pszenna - 10 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 10 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mleko - 200 mililitrów
  • mus jabłkowy z cynamonem - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.
  3. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo.