|
Składniki | ||
mąka | 40 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 5 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier puder | 20 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
jabłka | 70 dekagramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię stopić, ostudzić i wlać do cukru. |
Krok 2 |
Połączone składniki ucierać, dodając kolejno całe jaja. |
Krok 3 |
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ciasta, dokładnie mieszając. |
Krok 4 |
Formę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką. |
Krok 5 |
Połowę ciasta umieścić w formie. |
Krok 6 |
Na cieście ułożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych kawałki jabłek (lub innych owoców, ewentualnie dżem) i przykryć je resztą ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |