Jabłecznik na Wielkanoc

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka40 dekagramów
mąka ziemniaczana5 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
jajko4 sztuki
cukier puder20 dekagramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
jabłka70 dekagramów
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię stopić, ostudzić i wlać do cukru.
Krok 2
Połączone składniki ucierać, dodając kolejno całe jaja.
Krok 3
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ciasta, dokładnie mieszając.
Krok 4
Formę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.
Krok 5
Połowę ciasta umieścić w formie.
Krok 6
Na cieście ułożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych kawałki jabłek (lub innych owoców, ewentualnie dżem) i przykryć je resztą ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl