| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 40 dekagramów | |
| mąka ziemniaczana | 5 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier puder | 20 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
| jabłka | 70 dekagramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię stopić, ostudzić i wlać do cukru. |
| Krok 2 |
| Połączone składniki ucierać, dodając kolejno całe jaja. |
| Krok 3 |
| Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ciasta, dokładnie mieszając. |
| Krok 4 |
| Formę wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką. |
| Krok 5 |
| Połowę ciasta umieścić w formie. |
| Krok 6 |
| Na cieście ułożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych kawałki jabłek (lub innych owoców, ewentualnie dżem) i przykryć je resztą ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |