Jabłecznik pyszny
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • xxx °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 0.5 kilogramów
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • żółtko - 3 sztuki
  • jabłka - 1 kilogram
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • mleko - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować 2 budynie i odłożyć do wystudzenia.
  2. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na stolnicy.
  3. Zrobić kruche ciasto.
  4. Podzielić na 2 części (schłodzić).
  5. Jedną wyłożyć na blachę, posypać jabłkami (pokrojone drobniutko lub starte na tarce).
  6. Na jabłka położyć zimny budyń.
  7. Na budyń zetrzeć drugą część ciasta.